De 5 beste plekken om te snorkelen op Curacao

Curaçao; een tropisch eiland in de Caribbean en de favoriete vakantiebestemming van vele. Het heerlijke klimaat, de hagelwitte stranden, helderblauwe zee en de gezellige happy hours maken Curacao geliefd onder jong en oud. Ook de snorkel liefhebbers onder ons kunnen hier hun hart ophalen. Het eiland heeft namelijk ook een prachtige onderwaterwereld. Ga jij op vakantie naar Curacao en wil je weten wat de beste plekken zijn om te snorkelen? We got you!

#1 Blauwe kamer

De blauwe kamer is van deze lijst misschien wel de meest unieke plek om te snorkelen. Het is een prachtige blauw verlichte grot, waar je niet zomaar komt. De ingang van de blauwe kamer ligt namelijk zo’n 20 cm onder de waterspiegel. Je moet hier dus een stukje onderwater zwemmen om bij de blauwe kamer te komen. Eenmaal binnen zie je hoe prachtig deze plek is. Doordat het zonlicht niet direct in de grot kan schijnen, reflecteert het water dit zonlicht. Dat geeft de grot zijn prachtige blauwe gloed.

De blauwe kamer is op verschillende manieren te bereiken. Zo kan je ervoor kiezen om naar de grot te wandelen. Dit is een wandeling van zo’n 25 minuten, waar goed schoeisel een aanrader voor is. Een andere mogelijkheid is per boot. Een soort watertaxi brengt je naar de ingang van de grot en brengt je na het snorkelen weer terug naar de opstapplaats. Een laatste optie is zwemmen. Vanaf Boka Santa Pretu (het zwarte strand) is het ongeveer een kwartier zwemmen naar de grot. Welke optie het beste is ligt volledig aan je eigen voorkeur.

#2 Playa Grandi

Playa Grandi is dé plek om met zeeschildpadden te snorkelen. Dit strand is geen lekker zandstrand waar je de hele dag gaat liggen, maar daar is het dan ook niet voor bedoeld. Je komt hier echt voor het snorkelen. Een bezoekje aan Playa Grandi is dan ook goed te combineren met andere stranden richting Westpunt, bijvoorbeeld Playa Forti of Playa Kalki.

Waarom er hier zoveel zeeschildpadden zitten? De lokale vissers maken hier hun vis schoon en het visafval gooien ze in het water. Daar komen de schildpadden natuurlijk op af en daarom is dit dé plek om ze te spotten. De zeeschildpadden hier lijken gewend te zijn geraakt aan de vele mensen in het water en zwemmen daarom dicht langs je heen. En als je er zo dichtbij zwemt zie je pas echt goed hoe groot ze eigenlijk zijn.

Tip! Neem je waterschoenen mee.

#3 Playa Lagun

Een strand waar je goed kan snorkelen, maar ook zeker de rest van de dag kan blijven liggen is Playa Lagun. Dit fotogenieke strandje is een smalle baai die als het ware een tunnel vormt naar de helderblauwe zee. De hoge rotsen langs weerszijde zijn indrukwekkend en zorgen voor een fantastisch onderwaterleven. Snorkelaars en duikers kunnen hier hun ogen uitkijken naar de bijzondere vissen en schildpadden. Ga je met mensen die geen behoefte hebben om te snorkelen? Zij kunnen heerlijk vanaf een strandbedje uitkijken over de zee en de vele leguanen spotten die hier veel rondlopen.

#4 Playa Kalki

Playa Kalki is het meest westelijke strand van Curacao. Het is misschien een stukje rijden, maar dat is het zeker waard. Het strand zelf is prachtig en lekker rustig en duiken en snorkelen kun je hier als de beste. Als je net het water in gaat lijkt het misschien wat tegen te vallen, maar geef niet te snel op. Wat verderop kom je stukken koraal tegen en als je deze blijft volgen kom je al snel bij het rif uit. Het water krijgt hier een andere kleur, het zit vol met unieke en kleurrijke vissen en je ziet het prachtige koraalrif.

Na het duiken of snorkelen kan je hier heerlijk nog even genieten van de zon op het strand. Vergeet ook niet de nodige foto’s te schieten bij de steiger die hier in het water ligt.

#5 Tugboat beach

Een populaire plek onder snorkelaars en duikers is Tugboat beach. Niet alleen vanwege de bijzondere vissen, maar ook omdat hier op zo’n 50 meter van de kust een scheepswrak ligt. Het wrak ligt zo’n 5 meter onder water en is dus ook voor snorkelaars goed te zien. Tugboat betekent letterlijk ‘sleepboot’ en die gezonken boot is dan ook waar dit strandje zijn naam aan te danken heeft.

Heb je zelf geen snorkelset? Geen probleem, deze kan je hier gewoon huren. Na het snorkelen of duiken kan je terecht voor een drankje en een snack in de unieke en gezellige beach bar. Wil je nog een leuk souvenir meenemen naar huis? Je kan hier je eigen drijfhouten bordje beschilderen, zodat je een uniek souvenir hebt helemaal naar je eigen smaak. Ook super leuk om te doen voor kinderen.

 

Tip! Neem ook hier je waterschoenen mee.

Gerelateerde Artikelen