7 prachtige landen om een rondreis in te maken

Als je van reizen houdt, dan wil je deze zeven landen zeker aan je lijstje toevoegen. Van de stranden van Thailand tot de gletsjers van IJsland, deze bestemmingen zullen je zeker bevallen. In dit lijstje vind je ook een aantal minder conventionele reisbestemmingen voor de echte avonturiers. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een geweldig avontuur!

Rondreis door Rusland

Er zijn zo veel verbazingwekkende dingen te zien in Rusland dat het moeilijk is te weten waar je moet beginnen. Het land herbergt verbluffende architectuur, heerlijk eten, en vriendelijke mensen. Je kunt de bruisende stad Moskou bezoeken, of een uitstapje maken naar de schilderachtige dorpjes op het platteland. Er is ook veel te zien en te doen in St. Petersburg, waaronder het wereldberoemde Hermitage museum. Een rondreis Rusland bied je een gevarieerd en fascinerend land, en je zult er zeker een leuke tijd beleven bij je verkenningstocht.

Rondreis door Thailand

Thailand is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Als je tijdens je reis niets anders doet, zorg er dan voor dat je minstens een paar dagen op een van die stranden ontspant. Er zijn ook veel uitstekende steden en UNESCO Werelderfgoederen voor wie niet de hele dag alleen maar wil zitten en relaxen. Thailand heeft voor elk type reiziger wat wils, dus pak je tas in en maak je klaar om een geweldige tijd te beleven!

Rondreis door Polen

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, dan is een rondreis Polen iets voor jou. Dit Midden-Europese land is absoluut doorspekt met beide. Een reis naar de prachtige stad Warschau brengt je terug in de tijd terwijl je de architectuur van tientallen jaren geleden verkent. In Krakau, een andere populaire bestemming, kun je de Wieliczka Zoutmijn bezoeken, die al sinds minstens de 13de eeuw bestaat. Tussen deze bestemmingen liggen talloze kastelen en andere bezienswaardigheden die van Polen een prachtige plek maken om te verkennen.

Rondreis door IJsland

IJsland is een van die unieke reisbestemmingen waar de natuur werkelijk op haar spectaculairst is. Het hele land ligt op een geologisch actief gebied dat bekend staat als de Atlantische Rug, en dat verantwoordelijk is voor allerlei vulkanische activiteit, waaronder veel geisers, hete bronnen, en lavavelden. In IJsland hangt de zuiverste lucht van Europa; dit betekent dat de sterrenhemel ‘s nachts absoluut schitterend is. Mis je kans niet om dit verbazingwekkende land tijdens je volgende vakantie te zien!

Rondreis door Iran

Als cultuur en geschiedenis je ding zijn, dan is Iran zeker de moeite waard om te bekijken. Iran heeft enkele van de mooiste architectuur in het Midden-Oosten, en ook veel prachtige musea. Esfahan is een uitstekende stad voor toeristen, met veel mooie parken en attracties. Ook de hoofdstad Teheran zal niet teleurstellen; je kunt er moderne gebouwen als de Azadi toren verkennen of organisaties als het kantoor van de Verenigde Naties bezoeken. Het is ook een geweldige plek om over de recente Iraanse geschiedenis te leren – mis het niet tijdens je rondreis Iran!

Rondreis door Bolivia

Bolivia is een van de interessantste landen van Zuid-Amerika. Het volk dat bekend staat als de Quechua komt oorspronkelijk uit Azië, wat bijdraagt tot de toch al gevarieerde cultuur van dit land. Je kunt oude ruïnes bezoeken in La Paz of gaan bergbeklimmen in het Titicaca Meer of Santa Cruz de la Sierra als je avontuurlijker bent ingesteld. Er zijn ook tal van musea in heel Bolivia voor wie meer wil weten over de boeiende geschiedenis van het land.

Rondreis door Spanje

Het leuke van Spanje is dat je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende rondreisactiviteiten. Je kunt ontspannen aan het strand in Barcelona, of genieten van de natuur in Galicië. In Madrid kun je musea en andere culturele bezienswaardigheden bezoeken. Intussen heeft Sevilla alles, van nachtleven tot uitstekende architectuur, voor wie wil feesten en bezienswaardigheden bezoeken. Wat is er beter dan een vakantie waarbij je je reis gemakkelijk precies kunt aanpassen aan je eigen wensen? Met zoveel prachtige dingen die overal in het land te doen zijn, is een rondreis door Spanje zeker het overwegen waard!

Toeristen doen er goed aan een rondreis door deze landen te maken, want ze bieden voor elk wat wils. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de geschiedenis en cultuur wilt verkennen of wilt feesten met je vrienden – er is genoeg te doen in alle 7 fantastische landen!

Gerelateerde Artikelen