Doe deze dingen en maak je trip naar Londen n贸g leuker!

“Londen is een stad van tegenstellingen,” zei George Orwell in de jaren 1930. “Ze heeft een bevolking die groter is dan die van welke andere stad dan ook, behalve New York, en ze is het centrum van de geldmarkt van de wereld … De Londenaren zijn geen typische Engelsen.” Hij zou het vandaag geschreven kunnen hebben! In dit artikel nemen we je mee door vijf dingen die je kunt doen als je in Londen bent om de vele facetten ervan te ervaren!

The Tower Bridge

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Londen is de Tower Bridge. Met zijn twee witte torens en een totale lengte van 99 meter behoort hij tot de grootste bruggen van Europa. De brug werd gebouwd om het steeds drukker wordende East End toegang te geven tot meer westelijke gebieden aan beide kanten van de rivier de Theems. In 1894 werd met de bouw begonnen en negen jaar later opende koning Edward VII dit symbool van Londen met een reusachtig feest!

Twee weken later, op 30 juni 1895, volgde Koningin Victoria haar zoon terwijl ze vergezeld werd door haar kleinzoon Wilhelm II van Duitsland en zijn vrouw Charlotte van Baden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd boven op 茅茅n toren luchtafweergeschut ge茂nstalleerd, dat herbergt vandaag een museum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Tower Bridge gesloten om te voorkomen dat vijandelijke bommenwerpers naar het centrum van Londen werden geleid!

Uitzicht vanaf The Shard

De wolkenkrabber ‘ The Shard’ is het hoogste gebouw van Europa. Hij telt 310 meter en 85 verdiepingen. Sinds 2012 kunnen bezoekers deze once-in-a-lifetime ervaring op verschillende niveaus verkennen met een verbluffend uitzicht over Londen! We raden je aan bij zonsondergang te gaan, zodat je kunt genieten van een romantische avond in een van de mooiste steden ter wereld.

Het Paleistheater

In dit verbazende theater in Westminster, geopend in 1891 door Richard D’Oyly Carte, worden musicals opgevoerd als “Phantom Of The Opera,” “Les Miserables,” “The Lion King” en nog veel meer! De musical “Cats” is hier sinds 1987 al meer dan 10.000 keer gespeeld. In 1998 kreeg Andrew Lloyd Webber een speciale Tony Award voor zijn opmerkelijke prestatie op Broadway met dit werk.

The London Eye

Een van de beste manieren om heel Londen te zien is vanuit het beroemde reuzenrad ‘The London Eye’. Van een hoogte van 135 meter heb je een fantastisch uitzicht over 30 kilometer in alle richtingen. Het duurt 30 minuten om een volledige draai te maken en in die tijd kun je genieten van een spectaculair uitzicht! Deze attractie werd als millenniumproject door de architecten David Marks en Julia Barfield gebouwd van 1993 tot 1999 in Lambeth North op de South Bank Of The Thames.

The Tower of London

Een van de populairste toeristische attracties in Londen, maar ook een belangrijke historische plaats, is de Tower of London. Het complex werd rond 1078 door Willem de Veroveraar gebouwd en sindsdien is het een plaats waar Engelse vorsten woonden en hun vijanden terechtstelden! Enkele beroemdheden ontmoetten hier een wreed einde: o.a. Anne Boleyn (koning Henry VIII) en Simon Burgeys (koning Richard II). Op die manier werd de Tower Of London bekend als ‘The Bloody Tower’! Een rondleiding vertelt je alles over de geschiedenis ervan.

Wist je dat er veel verrassende dingen te doen zijn als je in Londen bent? Veel plezier bij het ontdekken ervan tijdens je volgende bezoek!

Gerelateerde Artikelen