Originele cadeaus voor de echte avonturier

Een passend en origineel cadeau vinden voor iemand die er vooral van houdt om op reis te gaan, kan best wel lastig zijn. Want waar wordt een reiziger in hart en nieren nou echt blij van? Deze tips kunnen jou helpen om op een goed idee te komen.

1)  Een vakantie fotoboek

Door foto’s kun je herinneringen ophalen van speciale momenten. Foto’s van bijvoorbeeld vakanties en verre reizen geven je de mogelijkheid om het moment weer opnieuw te beleven. Wanneer je een fotoboek maakt van de reis die je met de persoon in kwestie hebt gemaakt, maak je herinneringen tastbaar. Zo kan de ontvanger van het fotoboek extra nagenieten. Ook is het makkelijker om anderen een inkijkje te geven in hoe de vakantie was wanneer je een fotoboek laat zien. Op die manier kunnen anderen er een beeld van krijgen en is het makkelijker maar vooral ook leuker om ervaringen te delen.

2)  Reisbenodigdheden voor een volgende vakantie

Praktische producten zoals trekking matjes, een waterfles met filter of speciale kleding kunnen ook geschikte cadeau ideeën zijn. Omdat de cadeaus functioneel zijn, is de kans groter dat degene die ze ontvangt ze daadwerkelijk gebruikt en er dus meer aan heeft. Wanneer je op reis gaat, kunnen het kopen van duurdere, kwalitatief goede producten een grote investering zijn. Maar wanner je dit cadeau krijgt, kun je makkelijker een collectie goede reisproducten verzamelen.

3)  Reisgidsen

Naast praktische reisbenodigdheden kunnen reisgidsen bijdragen aan een extra geslaagde vakantie. Door een reisgids op reis mee te nemen, zul je geen highlights en hotspots meer missen. Ook zorgt een gids voor meer achtergrondinformatie zodat je het land en haar cultuur beter leert begrijpen. Vooraf in een reisgids lezen zorgt natuurlijk ook voor extra voorpret. Ook boeken met lijstjes met topbestemmingen kunnen inspiratie geven voor een volgende reis. Een leuk idee dus om cadeau te geven.

4)  Een mini vakantie

Een lange, verre vakantie is natuurlijk vaak te duur om cadeau te geven. Maar een kort tripje in het binnenland of in Europa hoeft niet per se heel duur te zijn. Wanneer je kiest voor een goedkoop hotel op een goedkopere bestemming, kun je voor een vrij laag bedrag samen op pad gaan. Van tevoren kun je jouw creativiteit inzetten voor een zelfgemaakte bon of cheque met wat foto’s van de bestemming en het hotel. Op deze manier wordt de ontvanger van jouw cadeau extra verrast en kan hij of zij zich extra verheugen op het reisje.

Hoewel het soms lastig lijkt om een passend en geschikt cadeau te vinden, zijn er toch genoeg leuke opties om toch het perfecte cadeau te vinden en geven. Wie weet komen deze tips van pas voor een volgende verjaardag of voor een andere mijlpaal.

Gerelateerde Artikelen