Heb je al eens een camper gehuurd?

Rondreizen en veel van de wereld zien staat bij veel mensen in de top 3 op hun bucketlist. Maar wat nu als je niet zo gek bent op vliegen of als je liever geen hele etappes loopt of fietst en toch veel van de omgeving wilt zien? Dan kun je natuurlijk je tent in de auto gooien en zo de wereld verkennen. Maar dat gedoe met die tent gaat je na een camping of drie ook echt je keel wel uithangen. Een camper huren is dan een veel beter idee! Sterker nog. Je kunt een camper huren in het land van je bestemming. Je vliegt dan naar, ik noem maar wat, IJsland, en dan staat daar een camper voor je klaar.

IJsland is het ultieme camperland

Een camper huren IJsland is écht een aanrader. Je hebt dan rustig de tijd om dit schitterende land te bekijken en te beleven. Doordat je telkens je huisje met je mee neemt, kun je stoppen waar je maar wilt. Je hoeft, als je dat niet wilt, geen campings te reserveren of op daarvoor aangewezen camperplekken te staan. In IJsland is het toegestaan om, voor maximaal 1 nacht op één locatie te kamperen in de natuur. Natuurlijk houd je je daarbij netjes aan alle fatsoensnormen en -waarden. Je ruimt je vuil op en neemt het mee, je stookt geen vuurtjes en je beschadigt de, schitterende!, natuur niet. 

Wil je liever wel op een camping staan? Bijvoorbeeld om je vuilwatertank te legen of om eens even uitgebreid te douchen in een echt toiletgebouw? Dan kan dat natuurlijk ook! Je kunt zelfs een complete campingreis boeken als je iets minder avontuurlijk bent aangelegd. Zo zorg je er alsnog voor dat je alles ziet dat de moeite waard is, zonder dat je inboet op de luxe van een goede camperplaats.

En wat denk je van Noorwegen?

Noorwegen is een enorm groot land. Van het onderste puntje naar het bovenste puntje is maar liefst 1.800 kilometer! Je kunt je dus voorstellen dat een camper huren Noorwegen meer dan de moeite waard is. De ongerepte natuur, de eindeloze kustlijn en natuurlijk het adembenemende noorderlicht maken dat veel mensen Noorwegen in ieder geval één keer willen beleven. En als je het dan doet, doe het dan goed. Stippel zelf een reis uit met de camper en verblijf op één van de vele luxe campings, boek een complete camperreis óf, en die mogelijkheid bestaat echt: ga wildkamperen! Ja. Wildkamperen in Noorwegen is een basisrecht. Natuurlijk moet je wel rekening houden met een aantal regels. Zo mag je niet binnen 100 meter van een huis kamperen. Dat heeft alles te maken met de privacy van de bewoners. Ook mag je maximaal 3 nachten op één plek blijven. Natuurlijk is het hier ook gebruikelijk dat je je eigen rommel opruimt en meeneemt en dat je altijd de natuur respecteert.

Wanneer ga jij beginnen aan de camperreis van je leven?

Gerelateerde Artikelen