10 van de meest prachtige steden met een heerlijk klimaat

Het klimaat in sommige delen van de wereld is in de zomer en de herfst zo ondraaglijk dat je, om er aan te ontsnappen, naar een ander land moet vertrekken.

De volgende lijst presenteert de 10 steden met het aangenaamste klimaat in de wereld:

1. San Francisco (VS)

San Francisco is een van Amerika’s populairste toeristische bestemmingen. De kustlijn is versierd met spectaculaire bezienswaardigheden: de Golden Gate Bridge, Alcatraz, en vele andere. Het klimaat in San Francisco is ideaal om te reizen: milde temperaturen van ongeveer 15 graden Celsius het hele jaar door en bijna geen regen.

2. Honolulu (VS)

De grootste stad van Hawaii is een exotische plaats die gekenmerkt wordt door prachtige stranden en weelderige vegetatie. Het klimaat is er heerlijk, met het hele jaar door warme temperaturen. De gemiddelde temperatuur in januari is +20 graden Celsius, en in juli – 23 graden Celsius.

3. Santa Fe (VS)

Deze stad wordt vaak de meest ongewone hoofdstad van Amerika genoemd, vanwege zijn monumenten, cultuur, kunstgalerijen en musea. Hier kun je ontspannen op het strand, genieten van de mooie zonnige dagen, en de immense hemel bewonderen.

4. Miami (VS)

Het subtropische klimaat van deze stad in de VS trekt elk jaar hordes toeristen. Hier kun je urenlang zonnen op het witte zand van Miami Beach, duiken in het warme water van Biscayne Bay, of gewoon ontspannen in een van de vele cafƩs.

5. Nice (Frankrijk)

Deze elegante stad aan de Franse RiviĆØra is niet alleen beroemd om haar heerlijke klimaat, maar ook om de talrijke romantische bezienswaardigheden die haar sieren, zoals de Promenade des Anglais en Castle Hill. De gemiddelde maandtemperatuur bedraagt in augustus 23 graden, terwijl het in januari -7 is.

6. Brisbane (Australiƫ)

Brisbane is de op twee na dichtstbevolkte stad van Australiƫ, na Sydney en Melbourne. Ze is vooral bekend om haar subtropisch klimaat dat elk jaar veel toeristen aantrekt met stranden, warm weer, en weelderige vegetatie. De gemiddelde temperatuur in januari is 16 graden Celsius of 17 graden als je besluit naar de bergen te gaan.

7. Adelaide (Australiƫ)

Adelaide is een van de schilderachtigste steden van Australiƫ en de thuishaven van vele musea, theaters en kunstgalerijen. Het klimaat is hier ook ideaal: warm en zonnig met temperaturen rond 18 graden Celsius in de winter en tot 30 graden in de zomer.

8. Victoria (Canada)

Deze stad ligt in het zuidelijkste deel van Canada, op het schitterende Vancouver Island. Hier kun je verbazingwekkende bossen, schitterende bergen en schone meren bewonderen. Het klimaat is hier sub-Mediterraan: hete zomers (juni-augustus) met gemiddelde temperaturen van ongeveer 22 graden Celsius; koude winters (december-februari) met bijna geen neerslag.

9. Lima (Peru)

Lima is de hoofdstad van Peru en een van de grootste steden in Latijns-Amerika. Hier kun je genieten van uitstekende zeevruchten, winkelen in chique boetieks, of gewoon verdwalen tussen de drukke straten terwijl je de prachtig bewerkte koloniale architectuur bewondert. De gemiddelde temperatuur bedraagt hier in de zomer 30 graden Celsius, terwijl het in de winter – 18 graden Celsius is.

10. Madrid (Spanje)

De hoofdstad van Spanje is erg populair bij toeristen, die de stad waarderen om haar uitstekende ligging, het milde klimaat en het rijke culturele erfgoed. Madrid maakt indruk met zijn bruisend nachtleven en voortreffelijke keuken. De gemiddelde maandtemperatuur in juli is 22 graden Celsius, terwijl het in januari 5 graden Celsius is.

Gerelateerde Artikelen