Een reis naar de Spaanse Balearen

Een vakantie naar de Balearen? Misschien heb je deze term nog niet eerder gehoord. Deze eilandengroep, bestaande uit Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza vormt voor verschillende interessegroepen een uitstekende vakantiebestemming. Naast de grote feesten en festivals waar deze eilanden veelal bekend om staan, is hier namelijk nog veel meer te beleven! Ben je benieuwd naar wat deze eilandengroep de reiziger allemaal te bieden heeft, lees dan dit artikel zeker verder!

Natuur

Wil jij tijdens jouw reis erg graag de natuur in? De Balearen worden wellicht niet gelijk geassocieerd met een mooie natuur, maar je kunt hiervan op verschillende plaatsen op de Balearen genieten. De mooiste natuur is echter wel te vinden op Menorca. Dit is een tamelijk rotsachtig eiland met een ruige kustlijn, grotten en ravijnen. Het eiland heeft prachtige baaien en stranden. Bezoek bijvoorbeeld de Cala del Pilar: een mooie baai met een prachtige, met groen begroeide heuvel. Ook is de Cala en Brut een prachtig strand waarbij je van de rotsen kunt springen in het helderblauwe zeewater. Verder kun je op Mallorca bijvoorbeeld de indrukwekkende grotten van Cuevas dels Hams bezoeken.

Cultuur

Wanneer je ook graag tijdens je reis nieuwe culturen wilt zien, zou je niet moeten blijven hangen bij de stranden. Het eiland Mallorca heeft een rijke geschiedenis en hier kun je veel zien van de Mallorcaanse cultuur. Zo heb je in het noordoosten van het eiland de stad Alcudia, waar je naast een prachtige zee ook Romeinse ruïnes van Pollentia kunt bekijken. Ook bevindt zich hier de Porta del Moll, een 14e-eeuwse poort met twee torens. Verder kun je de Kathedraal van Palma bekijken. Deze gotische, rooms-katholieke kathedraal bevindt zich in de stad Palma.

Activiteiten

Aan activiteiten hebben de Balearen ook voldoende te bieden. Op Ibiza kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een quad ATV-tour waarbij je langs de mooie landschappen van Ibiza rijdt. Ook kan je op Mallorca rond het Rancho Grande Park off-road gaan met een elektrische scooter. Zo kun je op een stoer voertuig het eiland ontdekken. Een leuke wateractiviteit om aan deel te nemen, is bijvoorbeeld een boottocht in Ibiza, en daar te gaan snorkelen. Hier ga je snorkelen door riffen, en kun je talloze vissen zien.

De Balearen hebben dus veel meer te bieden dan de grote festivals. De eilanden hebben de mooiste stranden en ook nog eens indrukwekkende oude architectuur om te bekijken. Voor wie houdt van adrenaline hebben de Balearen eilanden ook voldoende te bieden. zo kun je bijvoorbeeld lekker scheuren in de quad op Ibiza. Klinkt dit jou allemaal wel positief in de oren? Overweeg dan naar de Balearen met FTI reizen!

Gerelateerde Artikelen