Mooie plaatsen in Duitsland net over de grens

Naar het buitenland voor een dagje weg klinkt erg ver, maar net over de grens in Duitsland zijn er prachtige plekken waar je naartoe kunt gaan. Je hoeft niet per se heel erg ver te rijden om de mooiste plaatsen te kunnen bezichtigen. Ook de Stadions EK 2024 liggen in de mooiste plaatsen van Duitsland.

Natuur en historie vlakbij de grens

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen vind je het charmante stadje Kleve net over de grens bij Nijmegen. Kleve is de perfecte plaats om naartoe te gaan, er is voldoende te zien en te beleven. Het indrukwekkende kasteel Schwanenburg, een kasteel uit de middeleeuwen die direct opvalt omdat het hoog boven de stad uittorent. Hier kun je genieten van een schitterend uitzicht over de omgeving. Liefhebbers van winkelen zitten hier ook goed, er is een breed aanbod aan boetiekjes en winkels.

Op een steenworp afstand cultuur en historie

Vlakbij de grens met Nederland en België ligt de prachtige historische stad Aken. De Dom van Aken is indrukwekkend, een Unesco Wereldergoedlocatie. Bewonder het stadhuis waar eeuwenlang Duitse koningen werden gekroond. Het oude stadscentrum is zeer sfeervol waar je heerlijk kunt slenteren langs de vele winkeltjes, restaurants en cafés. Wanneer je na een vermoeiende dag aan wat ontspanning toe bent kun je een bezoek brengen aan de beroemde Carolus Thermen, hier kun je ontspannen in de verschillende warme minerale baden.

Studentenstad net over de grens

Munster is een gezellige studentenstad net over de grens bij Enschede. Voor iedereen is hier wat wils, ideaal om een dagje of weekend naartoe te gaan. De prachtige historische binnenstad heeft mooie bezienswaardigheden zoals de imposante ST Paulus Dom, en de schilderachtige Prinzipilmarkt. Daarnaast is München een echte studentenstad, een bruisend uitgaansleven en een breed scala aan restaurantjes en winkeltjes. Fietsliefhebbers komen hier ook aan hun trekken, rondom Munster liggen namelijk mooie fietsroutes.

Romeinse geschiedenis langs de Rijn

Gelegen aan de Rijn net even over de grens bij Nijmegen vinden we het plaatsje Xanten. Vind je geschiedenis en archeologie interessant, dan ben je hier op zijn plaats. Ooit was Xanten een belangrijke Romeinse nederzetting, waarvan de sporen vandaag de dag nog te vinden zijn. Het archeologisch park Xanten is indrukwekkend, hier kun je onder andere een gereconstrueerd Romeins amfitheater bewonderen en een tempel en badhuis. Het historische centrum van Xanten kun je heerlijk doorheen slenteren, schilderachtige straatjes met vakwerkhuizen en gezellige terrasjes.

Er zijn genoeg prachtige plekken te vinden net over de grens. Of je nu houdt van winkelen, fietsen, wandelen, historie of een terrasje wilt pakken. Misschien kom je nog langs een van de Speelsteden EK 2024. Plan snel een dagje of weekend en geniet van ons mooie buurland.

Gerelateerde Artikelen