Wat te doen als je in New York bent?

New York is een stad van cultuur, handel en vermaak. Het is ook een van de duurste steden ter wereld om in te wonen. Daarom komen veel mensen er maar voor korte tijd voor ze weer naar huis of verder gaan naar hun volgende bestemming. Maar er zijn nog genoeg dingen die je kunt doen terwijl je hier bent! Hier zijn 5 ideeën..

1. Bezoek Central Park

Central Park is verbazingwekkend. Met meer dan 800 hectare groene ruimte is het de perfecte plek om even weg te zijn van de drukte van New York. Het biedt het hele jaar door veel verschillende belevenissen; of je nu naar schaatsers kijkt in de wintermaanden of bloemen bewondert in warmere tijden, er is altijd iets voor iedereen. Als je van kunst houdt, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan The Met Cloisters (onderdeel van The Metropolitan Museum of Art) dat in Central Park ligt!

2. Bekijk een toneelstuk op Broadway

Broadway heeft het hele jaar door werkelijk spectaculaire shows spelen. Voor veel mensen is het een van hun favoriete dingen aan een bezoek aan New York omdat live theater zo uniek en meeslepend is – je wordt er echt in de stemming om in te pakken en thuis je eigen plaatselijke theaters te bekijken.

3. Bezoek The High Line

The High-Line is een verhoogd park dat aangelegd werd op een voormalige uitloper van de New York Central Railroad in Manhattan’s Meatpacking District. Het is nu een van de populairste toeristische attracties omdat je erlangs kunt wandelen, straatkunst bewonderend en uitzichten op de Hudson rivier. Ga zeker ook even kijken bij Chelsea Market als je er bent – het zit er vol heerlijk eten!

4. Bewonder kunst in het MoMA

MoMA (The Museum of Modern Art) ligt midden in Midtown West, dus het is gemakkelijk om er even langs te gaan als je in de buurt bent, zeker als je ook enkele andere beroemde bezienswaardigheden van NYC bezoekt zoals Central Park, The High Line of Times Square. MoMA heeft meer dan 150.000 kunstwerken in zijn collectie, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie!

5. Winkel bij Macy’s

Wat is een betere manier om je dag af te sluiten dan met wat retailtherapie? Of je nu op zoek bent naar nieuwe kleren of unieke souvenirs, vergeet niet even langs te gaan bij het beroemde warenhuis op 34th Street – het is 24 uur per dag open!

Gerelateerde Artikelen